circulaire producten!

Circulair misschien heb je het woord wel eens horen vallen. Het gaat over hergebruik. Hoe mooi is het als wij ervoor zorgen dat grondstoffen vaker te gebruiken zijn. Dat onze afgedankte producten een nieuw leven krijgen door te recycleren.

Op deze pagina verzamelen we verhalen over producten die circulair zijn.

Circulaire plasticvrije Soop!

Wereldwijd produceert de mens jaarlijks zo´n 46 miljard kilo sinaasappelschillen en 50 miljard kilo koffiedik. Dat is een grote hoeveelheid. Soop maakt zeepjes van deze koffieprut en sinaasappelschillen. Deze restproducten zouden normaal gesprokeen verdwijnen in de verbrandingoven. Nu worden het heerlijke circulaire´´Soopjes´´.

Op een opgeknapte fiets moet je het leren!

Roetz fietsen
Fiets naar je werk dag
Duurzame circulaire fiets

In Nederland fietsen we zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is zo’n 880 kilometer per persoon. Daar hoort ook veel woon-werkfietsverkeer bij. Goed om bij stil te staan op #fietsnaarjewerkdag

Fiets jij ook op een fiets die een tweede kans heeft gekregen? Jaarlijks belanden er minstens 1 miljoen fietsen op de afvalberg. Roetz-Bikes maakt daar prachtige circulaire fietsen van. Zij pimpen bijvoorbeeld het frame en andere onderdelen van de afgedankte fietsen. Hiermee besparen ze jaarlijks 20 ton aan grondstoffen. Op zo’n fiets wil je natuurlijk fietsen!